Πατρόζος Κωνσταντίνος - Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Αμπελόκηποι

ΜΕΘΟΔΟΣ TURis - ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟΗΘΗ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Η μέθοδος TURis (TRANSURETHRAL RESECTION OF PROSTATE IN SALINE) αποτελεί μια νέα, πρωτοποριακή μέθοδο χειρουργείου προστάτη, μέσω της ουρήθρας (διουρηθρική επέμβαση).

turis 01Πηγή: www.laserassociates.co.uk

Στη τεχνική TURis (προφέρεται στα ελληνικά τουρις) χρησιμοποιείται ειδικό ηλεκτρόδιο, το οποίο εξαχνώνει τον ιστό. Γύρω από το ηλεκτρόδιο της συσκευής TURis παράγεται ένα στρώμα αερίου πλάσματος, το οποίο γλυστρά πάνω στον ιστό και μέσω μετάδοσης ενέργειας προκαλεί την εξάχνωση αυτού.

Η εξάχνωση πλεονεκτεί της εκτομής (κλασσική μονοπολική μέθοδος διουρηθρικής προστατεκτομής), καθώς προσφέρει καλύτερη αιμόσταση, καθιστώντας την επέμβαση ασφαλή για ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Επιπροσθέτως, λόγω του αιμοστατικού χειρουργικού πεδίου, ο χειρουργός έχει καλύτερο οπτικό πεδίο.

turis 02Πηγή: www.healthwareindia.com

Σε σχέση με την κλασσική διουρηθρική Προστατεκτομή, στην τεχνική TURis η διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται σε μεγάλο βαθμό (μέχρι 70%) με αποτέλεσμα τη συνακόλουθη μείωση του κινδύνου εμφάνισης στενωμάτων στην ουρήθρα ή τον αυχένα της κύστεως.

turis 03Πηγή: www.healthwareindia.com

Ο κίνδυνος συνδρόμου TUR εξαλείφεται, λόγω της χρήσης χλωριούχου νατρίου. Αυτό σημαίνει, ότι δεν υπάρχει χρόνικος περιορισμός στη διάρκεια της επέμβασης, εν αντιθέσει με την κλασσική μέθοδο της διουρηθρικής μονοπολικής προστατεκτομής.